Lifestyle

Spelletjes voor binnen als het regent

Niets is fijner dan lekker buiten zijn en buiten spelen. Fietsen, voetballen, tikkertje spelen, een hut bouwen of met stoepkrijt spelen zijn de favoriete bezigheden van veel kinderen. Maar het is niet elke zomer mooi weer en in de herfst regent het vaak. Kinderen moeten zich dan binnen zien te vermaken en weten vaak niet wat ze kunnen doen. Moeders krijgen dan de opmerking te horen dat ze zich vervelen. Gelukkig zijn er genoeg leuke spelletjes om binnen te spelen.

Lekker ouderwets/h2>
Vaak wordt er niet meer aan gedacht, maar heel veel leuke spelletjes stammen nog uit grootmoeders tijd. Haal de sjoelbak maar eens van zolder of ga met z’n allen snoephappen. Het enige wat je nodig hebt voor snoephappen zijn voorverpakte snoepjes, een blinddoek, een emmer met water en een beetje lef. Wie heeft het snelst een snoepje met de mond te pakken? Ezeltje prik is ook een klassieker die leuk blijft. De bedoeling van dit spel is om geblinddoekt de staart van de ezel op de juiste plek te prikken. Nog leuker is het om de speler voor het prikken nog even rond te draaien.

Het meest bekende spelletje voor binnen als het regent

Een spelletje dat bijna alle kinderen kennen en leuk vinden is de stoelendans. Je zet net zoveel stoelen in een cirkel als er kinderen zijn. Je laat een muziekje horen en alle kinderen mogen om de stoelen heen dansen. Je zet één stoel aan de kant. Dan stop je de muziek en moeten alle kinderen snel op een stoel plaatsnemen. Een kind valt dan af. Dit ritueel herhaal je totdat er twee kinderen over zijn. Deze twee kinderen spelen de finale. Het muziekje kun je aanpassen aan de leeftijd van de kinderen.

Ingewikkeld spelletje zeg..

Dit spelletje is niet aan te raden als je niet veel wc papier meer op voorraad hebt. Maak groepjes bestaande uit twee kinderen. Geef één kind uit de groepjes een rolletje wc papier. Dit kind mag zich helemaal uitleven met het wc papier en het andere kind helemaal inwikkelen. Degene die zijn partner het snelst heeft ingewikkeld is de winnaar. Dit klinkt simpel, maar wc papier breekt natuurlijk snel. Na het inwikkelen mag de mummie zich losbreken en begint het spelletje opnieuw. Dit is één van de leukste en simpelste spelletjes voor binnen als het regent.