Lifestyle Speelgoed

Speelgoed voor in de auto

Iedere ouder kent het wel. Je gaat bijvoorbeeld op vakantie en hebt een lange autoreis voor de boeg. De kinderen op de achterbank beginnen zich na een paar uur te vervelen en een beetje ruzie te maken. Het spelletje van rode auto’s tellen is vaak veel te kinderachtig. Je kunt in zo’n geval de kinderen een filmpje op de IPad laten kijken om zo de tijd te doden, maar het is natuurlijk veel leuker om ze hun eigen fantasie te laten gebruiken bij het spelen.

Lekker kleuren

Zelfs de iets grotere kinderen vinden het stiekem nog heel erg leuk om met papier en stiften in de weer te zijn. Met een stuk wit papier en stiften maken de kinderen de mooiste creaties. Met speciale toverstiften wordt het nog leuker om te kleuren. Mocht je er zeker van willen zijn dat er geen stift in de bekleding komt, dan kun je er altijd voor kiezen om magnetische borden mee te nemen op reis. Met één veeg is de tekening weg en is er plek voor een nieuwe tekening. Een ander voordeel is dat de bekleding schoon blijft.

Reisspellen: ideaal speelgoed voor in de auto

Ook ideaal om mee te nemen op reis zijn reisspellen. Veel spellen hebben een speciale reiseditie. Deze editie is klein en compact en dus ideaal om mee te nemen in de auto. Denk bijvoorbeeld eens aan Rummikub, Stratego, Scrabble of PimPamPet. Reisspellen staan garant voor uren speelplezier op de achterbank en ze zijn er voor alle leeftijden. Neem een paar spellen mee in de auto en de tijd vliegt voorbij.

Spelcomputers en IPad

Kinderen verschillen vaak van mening met hun ouders wat nu het beste speelgoed voor in de auto is. Niet elk kind maak je blij met kleurstiften en reisspellen. Sommige kinderen doden liever de tijd met een spelcomputer of met een filmpje op de IPad. Natuurlijk mogen ze een gedeelte van de tijd wel even een spelletje op de computer doen of even een filmpje kijken. Let er hierbij wel op dat je het geluid van de spelcomputer uit kunt zetten. Dit is wel net zo fijn voor de chauffeur.