Speelgoed

Lego blijft vernieuwen

Wie is er niet opgegroeid met de steentjes van Lego? In 1958 rolden voor het eerst de steentjes in de vorm zoals ze nu nog steeds verkocht worden van de band en sindsdien is de populariteit alleen maar gestegen. Inmiddels kun je de Lego steentjes in 55 kleuren kopen en het einde is nog lang niet in zicht. Jongens worden blij van bijvoorbeeld Lego Star Wars, terwijl meisjes hun fantasie de vrije loop laten met Lego Friends. Voor de allerkleinsten onder ons bestaat er Lego Duplo en er bestaat zelfs Lego, speciaal ontwikkeld voor volwassenen.

Speelplezier van Deense oorsprong

Lego is een echt familiebedrijf. In 1932 werd het bedrijf opgericht door Ole Kirk Kristiansen. Hij is dan ook de bedenker van de naam Lego. Lego is een samenvoegsel van de Deense woorden “legt” en “ goedt” , wat “speel goed” betekent. Deze naam staat voor wat Lego met hun speelgoed wil aanbieden. Educatief en inspirerend speelgoed waarmee kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Sinds de oprichting is Lego nooit in vreemde handen gevallen en altijd een familiebedrijf gebleven. Op dit moment zwaait de kleinzoon van de oprichter er de scepter en is Lego bijna de grootste speelgoedfabrikant ter wereld.

Ongekende mogelijkheden

De Lego stenen worden met uiterste precisie gefabriceerd. De maximale afwijking in de mallen bedraagt een luttele 0,002 millimeter, dus je kunt je voorstellen dat het produceren van de steentjes een precies werkje is. Dankzij deze precisie passen alle steentjes die vanaf 1958 tot nu toe zijn geproduceerd op elkaar. En dat zijn er nogal wat, want sinds 1958 zijn er meer dan 400 miljard Lego stenen geproduceerd. Dankzij het unieke ontwerp van de steentjes is geen enkel ontwerp te gek en kan elke fantasie tot een bouwwerk worden getransformeerd.

Lego blijft vernieuwen en is meer dan alleen steentjes:

Lego staat vooral bekend om de gekleurde stenen en de Lego poppetjes, maar Lego is veel meer dan dat. Er bestaan maar liefst 8 Lego pretparken, waar elke Lego fan, jong of oud, zijn hart kan ophalen. Van de pretparken is Legopark Billund in Denemarken het bekendste pretpark. En kun je echt geen genoeg krijgen van de Lego stenen en poppetjes, dan kun je de Lego Ninjago film bekijken. In deze spannende en grappige film draait alles om de strijd om New Ninjago City. Lego blijft dus vernieuwen en staat nooit stil.